Újra felfüggesztették a BTEL részvényeit

gazdaság
2015 április 22., 08:54
comments 39

Az MNB mától ismét felfüggesztette a BTEL tőzsdei részvényeinek és kötvényeinek kereskedését, mivel a kibocsátó a jegybank kötelezései ellenére sem tette közzé 2013. évi könyvvizsgáló által auditált konszolidált beszámolóját. A jegybank döntése alapján a BTEL tőzsdei részvényeivel és kötvényeivel mindaddig nem lehet kereskedni, amíg a kibocsátó társaság nem tesz eleget ezen közzétételi kötelezettségének.

Mivel a BTEL esetében nyilvános kereskedésben részt vevő, szabályozott piacra bevezetett értékpapírokról van szó, az MNB a nyilvános kibocsátók működéséhez fűződő transzparencia, és a befektetők minél teljesebb körű tájékoztatása érdekében a felfüggesztésre vonatkozó határozatát teljes terjedelemben közzétette felügyeleti internetes honlapján.

A BTEL komoly bajban van, miután januárban sem érkezett meg a Timur Rahimkulov tulajdonolta SkillInvest 950 millió forintos tőkeemelése. A cég internetszolgáltatása az utóbbi időben kihagyogatott, az ügyfélszolgálat is többször leállt és elérhetetlen volt. (MNB)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.