Az E.ON kivonul a lakossági gázszolgáltatásból

gazdaság
2015 április 24., 09:06
comments 67

Az E.On pénteken azt kérte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól, hogy vonja vissza az E.ON Energiaszolgáltató Kft. egyetemes gázszolgáltatói engedélyét, azaz a német cég kivonul a lakossági gázszolgáltatásból.

Ez után a hivatal ajánlatot kérhet más szolgáltatótól az ügyfélkör átvételére, és ez alapján kijelölni majd azt az új társaságot, amelyik a jövőben az érintett lakossági ügyfélkör számára a gázszolgáltatást biztosítja.

A közlemény szerint ez az E.On árampiaci ügyfelei közül sem a lakossági, sem a versenypiaci fogyasztókat nem érinti. Nekik a vállalatcsoport az eddigiek szerint biztosítja a szolgáltatást. A cég közleménye szerint az E.ON egyetemes gázszolgáltatásra jogosult ügyfélkörének átadás-átvételi folyamata az érintett ügyfeleknél a szolgáltatás minőségét nem
érinti.

Korábban már írtunk arról, hogy a GDF Suez után a német E.On lehet a következő, aki kivonul a magyar gázpiacról, és ha ez megtörténik, a szolgáltató nélkül maradt ügyfelek valószínűleg a már a nemzeti közműszolgáltatóhoz tartozó Főgázt lesznek kénytelenek választani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.