Kövér László szerint Orbán Viktor az egyetlen államférfi széles e hazában

POLITIKA
2015 április 25., 13:15
comments 73

A házelnök a Veszprém Megyei Naplónak adott interjút. A legérdekesebb az interjú vége, amikor a Fidesz problémáiról beszél, és arról, hogy egy váltás a párt vagy az ország élén megoldhatná esetleg a Fidesz népszerűségi gondjait. A riporter arra is rákérdez, hogy van-e annak realitása, hogy Kövér László váltsa Orbán Viktort.

Nincs. Ha most nem lennék ennyi idős... A fiatal demokraták ma már az országos politikának a rangidős generációját alkotják. Sose gondoltam volna, és kimondani is elég bizarr, de a magyar parlamentben a legrégebb óta, 1990­-től kezdve képviselőséggel rendelkező mindössze öt ember mindegyike fideszes. Szóval amennyiben nem lennék ennyi idős, akkor talán a hiúság magával ragadna, és eljátszanék a gondolattal, hogy mi lenne, ha… Azonban meggyőződésem, hogy Orbán Viktor politikai képességei a mai magyar mezőnyben páratlanok. Ez egy szempontból biztosan rossz, hogy így van. Ugyanis ha más pártokban is lenne legalább egy­egy Orbán Viktorhoz hasonló képességű ember, aki nemcsak a politika napi gyakorlatának végrehajtásában kivételes, hanem a koncepcióalkotásban, a dolgok egyben­ és átlátásában is, akkor az ország az elmúlt 25 évben előbbre jutott volna. De ebben a pillanatban ő az egyedüli, akit az államférfi jelzővel mernék illetni, és miután én ezt így vélem, ezért egyáltalán nem gondolom azt, hogy velem vagy bárki mással a Fidesz, s ami ennél fontosabb: az ország előrébb jutna.

(veol.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.