A venezuelai elnököt fejbe dobták egy mangóval, cserébe adott egy lakást a tettesnek

külföld
2015 április 26., 20:03
comments 55

A következő történetet kezeljük mindenképp némi gyanakvással: az egyre komolyabb gazdasági válságba süllyedő Venezuela elnökét, Nicolas Madurót fejbe dobták egy mangóval. Az elnököt akkor találták el, miközben épp egy buszt vezetett egy tömegrendezvényen még a múlt héten.

Az elnök megdobásából viszont nem botrány lett, mint ahogy arra számítani lehetett volna, hanem az elnök egy egészen fura történetet adott elő mindebből. Állítólag a gyümölcsön volt egy telefonszám is, és egy üzenet is, hogy hívj fel. Maduro be is mutatta a gyümölcsöt a közmédiában, akkor mesélte ezt a sztorit. A feliratot szavai szerint egy Marleny Olivo nevű nő írta rá, akinek lakhatási gondjai voltak, úgy nézett ki, elveszítheti a lakását. Ezért jutott eszébe az ötlet, hogy egy feliratos mangóval megdobja az ország elnökét, aki korábban elég simán küldte rá a karhatalmat a tüntető diákokra is.

Maduro elmondása szerint felhívták a számot, és egy lakást ígértek az ijedt nő számára. Mindezt a Nagy Venezuelai Lakhatási Misszió keretében, nyilván. Az elnök azt is megígérte, hogy meg fogja enni a mangót.

A műsort természetesen meglehetős szkepszissel fogadták a venezuelaiak is, igaz, Maduro korábban is próbálkozott már azzal, hogy lakásokat osztogatva próbált meg népszerűséget szerezni magának. Az olajár bezuhanása miatt viszont nincs könnyű dolga, megítélése beiktatása óta folyamatosan zuhan. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.