Orosz hackerek olvasgatták Obama leveleit

külföld
2015 április 26., 06:59
comments 56

A New York Times szerint az amerikai elnök levelezésének nem bizalmas részébe beleláttak azok az orosz hackerek, akik tavaly törték fel a Fehéz Ház rendszerét. A lap szerint a betörők egy olyan archívumban tudtak keresni, amiben a fehér házi alkalmazottak és Obama levélváltásai szerepelnek.

photo_camera AFP PHOTO/Jewel Samad

A Fehér Ház nemrég erősítette meg, hogy orosz hackerek betörtek az informatikai rendszerbe, a Külügyminisztérium hálózatán keresztül. A New York Times szerint viszont a hivatalos közléseknél jóval mélyebb és veszélyesebb volt a behatolás mértéke. A lap szerint még a nem bizalmas üzenetek is tartalmaznak kényes információkat, hiszen vannak köztük például üzenetváltások diplomatákkal, levelezések hivatalos eseményekről vagy személyi mozgásokról. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.