Porosenko: Az ukránok ma hazájukért küzdnek, 29 éve a csernobili atomkatasztrófa elhárításáért küzdöttek

külföld
2015 április 26., 11:15
comments 129

Petro Porosenko ukrán elnök a csernobili atomkatasztrófa 29-ik évfordulóján hasonlította a mai viszonyokat, az akkorihoz. Szerinte

"az ukránok ma hazájukért és a Donyec-medencéért küzdenek, 29 évvel ezelőtt a csernobili nukleáris katasztrófa következményeinek elhárítását végzők pedig az egész világot mentették."

photo_camera AFP PHOTO / PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / MICHAIL PALINCHAK

Porosenko szerint a jelenlegi nehéz helyzetben nagy szükséges van Ukrajnának a nemzetközi közösség támogatására az atomerőmű-baleset máig meglévő következményeinek elhárításában.

"Az ökológiai problémák globalizációja arra kényszerít bennünket, hogy elgondolkodjunk afölött, milyen bolygót hagyunk az utánunk következő nemzedékekre. Meggyőződésem, hogy a nemzetközi közösségnek egyesítenie kell erejét az emberiség biztonságos jövője érdekében."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.