Jön a vihar

időjárás
2015 április 28., 18:43
comments 38

A viharos szél veszélye miatt a Dunántúlon több járásra már narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat kedden kora este. Az érintett területeken már a következő órákban akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökések is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig szóló veszélyjelzése szerint a legnagyobb szélre Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyében kell készülni. Baranya, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Tolna, Vas, Zala és Pest megyében, valamint a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A korábban a felhőszakadás veszélye miatt több megyére kiadott elsőfokú figyelmeztetéseket viszont már visszavonta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat szerint este és éjszaka a Dunántúl többi részén és a középső országrészben is egyre többfelé viharossá fokozódik a szél. A legerősebb (akár 90-100 kilométer/órás) széllökések hajnalig Sopron és Mosonmagyaróvár tágabb környezetében, a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő vidékein és a Balaton környékén valószínűek. Szerdán napközben inkább már csak az északkeleti megyékben érheti el a szél sebessége a 70 kilométer/órát.

Emellett az éjszaka első felében még előfordulhat egy-egy zivatar. Az intenzívebb záporokból lehulló csapadék kisebb körzetekben elérheti a 20-25 millimétert - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 11 Celsius-fok között, a maximumhőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.