A Vodafone letiltja a hirdetéseit a TV2-n az Éden Hotelben történt erőszak miatt

Média
2015 április 29., 10:40
comments 225

Nem indítanak új kampányt, amíg a TV2 nyilvánosságra nem hozza belső vizsgálatának eredményét.

A Hír24 azt írja, hogy a Voda így tiltakozik az Éden Hotel múlt heti adása miatt, amiben az egyik játékos, Gábor, részegen megpróbálta szexre kényszeríteni egy társát, Nórit.

"A Vodafone, mint a TV2 több százmilliós nagyságrendű hirdetője és a magyar társadalom felelős vállalati szereplője kötelességének érzi, hogy megszólaljon ebben az ügyben. A Vodafone állást foglal az erőszak minden formája ellen, és az emberi jogok védelme, valamint az ezekkel kapcsolatos európai normák betartása érdekében."

Azt is mondták, hogy az etikai kódexük nem engedi, hogy olyan cégekkel üzleteljenek, amik az ilyen normákat nem tartják be. Ezért addig nem indítanak új kampányt és felfüggesztik a jelenleg tervezett hirdetéseiket is, amíg a TV2 nyilvánosságra nem hozza belső vizsgálatának eredményét, és nem garantálja, hogy tiszteletben tartja és tartatja a nők jogait.

A TV2 egyébként eddig az ügy minden pontján remekül viselkedett.

Nórit egyébként társai kiszavazták a műsorból. Hazaküldésére szavazott az őt erőszakosan zaklató Gábor is, mert nyilván ebben a kérdésben neki is kellett, hogy legyen szava.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.