Akkora büntetést szabhat ki az Apple-re az EU, hogy a cég kénytelen volt lejelenteni a várható bevételkiesést

külföld
2015 április 29., 16:25
comments 114

Olyan mértékű büntetést szabhat ki az Apple-ra az EU az amerikai cég írországi adókerülési gyakorlata miatt, hogy arról már tőzsdei jelentést kellett kiadniuk. Az amerikai tőzsdei szabályok szerint a részvénytársaságoknak akkor kell figyelmeztetniük az ilyen jellegű veszteségekre a részvényeseiket, ha a várható kiesés meghaladja az adózás előtti eredmény előző hároméves átlagának 5 százalékát. Az Apple nyilvános beszámolói alapján a cég

minimum 2,5 milliárd dolláros büntetésre számít.

Amennyiben az EU szabályatalnnak találja az Apple-nek Írországban nyújtott adókedvezményeket, arra kötelezheti az ír kormányt, hogy tíz évre visszamenően szedje be az elengedett adókat. Az Apple és az ír kormány tagadta, hogy rosszat tettek volna, és eddig sosem beszéltek a büntetés várható mértékéről az Apple szűkszavú tőzsdei bejelentése előtt. (Via Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.