Ferenc pápa szerint hímsovinizmus a női egyenjogúságot hibáztatni a hagyományos család felbomlásáért

külföld
2015 április 29., 15:26
comments 657
photo_camera Ferenc pápa útban a szerdai audienciájára, amin a nők jogaiért szólalt fel.
AFP PHOTO / VINCENZO PINTO

"Botránynak" nevezte a nemek közti fizetési különbséget Ferenc pápa, akinek azokhoz is volt pár keresetlen szava, akik szerint a hagyományos családi struktúrák felbomlásáról a női emancipáció tehet. Azok, akik ezt állítják, a pápa szerint szimplán

hímsoviniszták.

A pápa minderről heti rendes audienciáján beszélt húszezer ember előtt.

A pápa szerint valójában a nemek közti "radikális egyenlőségnek" keresztény gyökerei vannak, vagyis a hívőknek alapvető feladatuk az azonos munkáért azonos bért elvének támogatása.

"Miért gondoljuk adottnak, hogy a nőknek kevesebbet kell keresniük a férfiaknál? Nem! Ugyanazok a jogaik. Az egyenlőtlenség szimplán botrány!" - mondta. (Via Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.