Ötvennél is több civil áldozata van egy amerikai légicsapásnak Szíriában

háború
2015 május 03., 17:13
comments 223
photo_camera Egy férfi Aleppóban egy kormánypárti támadás után. 2015 május 1. AFP PHOTO / AMC / FADI AL HALABI

Az amerikai légierő az ISIS állásait támadja az észak-szíriai Aleppó tartományban, de az egyik bombázás célt tévesztett. A londoni székhelyű Observatory for Human Rights jelentése szerint az egyik légicsapásnak legkevesebb 52 halálos, civil áldozata van.

Curtis Kellogg szóvivő az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy nem tudják egyelőre megerősíteni, hogy valóban hibáztak-e, de azt ígérte, hogy

"komolyan vesszük az információkat és alaposan kivizsgáljuk az esetet."

A hadsereg korábban azt közölte, hogy légicsapásokban megsemmisítették az ISIS hét harcállását. Közben a tartomány fővárosában, Aleppóban Asszad elnök hadserege is civil célpontokat támadott. Az Al-Jazeera, szintén az Observatory for Human Rights értesüléseire hivatkozva azt írja, hogy a hadsereg helikopterről lőtt egy iskolát, legalább heten maradtak a romok alatt. Az iskola a Szaif al-Davla negyedben fekszik, ahol a legelkeseredettebb harcok folynak a város nagy részét kontrolláló lázadók és a kormánypárti csapatok között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.