Ilyen kéne itthon is: a polgármester ezentúl maga edzi a helyi focicsapatot, mert annyira bénák voltak a játékosok

külföld
2015 május 04., 15:51
comments 22

Apostol Apostolov, a Bulgária dél-nyugati sarkában lévő Simitli városka polgármesterét nagyon elkeserítette, hogy a városi focicsapat nagyon rosszul teljesít a bolgár bajnokságban. A Septemvri nevű csapatnak egymás után 5 meccsen nem sikerült nyernie, ezeken a találkozókon összesen két gólt lőttek és egy pontit szereztek. A csapat jelenleg a 11. helyen áll a 16 csapatos bolgár másodosztályban.

„Ez a teljesítmény sértés a drukkereknek és Simitli minden futballszeretőjének. A csapat egyszerűen nem játszott komolyan az utóbbi meccseken. Ezért én készítem majd fel a csapatot a Lokomotiv Gorna Orihovica elleni szombati, hazai meccsre.”

- mondta Apostol Apostolov polgármester a helyi médiának. Apostolov egyébként ért a focihoz, régebben menő futballbíró volt. De nem csak ezért nem ellenkezik vele senki, hanem azért sem, mert a 7400 lakosú város önkormányzata a helyi focicsapat legfőbb támogatója, így az történik a csapatban, amit az önkormányzat szeretne.

A Septemvri stadionja 8000 fős, tehát 500 főval nagyobb, mint a város lakossága. Ez egyrészt azért van, mert Simitli lakossága - ahogyan egész Bulgáriáé - elképesztő ütemben fogyott az elmúlt 2 évtizedben, másrészt azért, mert régebben a Septemvri kifejezetten jó csapat volt. Még 2012-ben is a Bolgár Kupa elődöntőjéig jutottak, miután a negyeddöntőben lenyomták a címvédő CSKA Szófiát. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.