Összegraffitizték egy óriás ámbráscet partra vetett hulláját

külföld
2015 május 04., 18:17
comments 156

A fenti képen látható óriás ámbráscetet néhány hete sodorta partra a tenger a San Franciscótól délre lévő Mori Pointban. Hogy pontosan mi ölte meg az állatot, egyelőre nem tudni, testén nem látszanak cápatámadás nyomai és hajók okozta sebeket sem.

Az viszont világosabb, hogy mi történt a cettel a halála után: testét több helyen megégették, égették az állat zsírját is, a farkára és a hátára pedig egy motorosbanda nevét graffitizte valaki (feltehetően a banda egyik tagja). Az East Bay Rats nevű klub egy Facebook posztban reagált a vádakra, azt mondták, nem felelősek a graffitiért, ami szerintük különben is fotosoppolt. De vicceskedve felelősséget vállaltak az állat partra futtatásáért és minden partra sodort bálnáért. Azt írták, addig fogják partra sodortatni a bálnákat, amíg nem lesz újra kapható a Lucky Lager nevű sör.

A helybélieket sokkolja a cet meggyalázott holtteste, többet nagyon elítélően nyilatkoztak az bűnelkövetőkről az amerikai médiának. A holttestről videó is készült, ide kattintva lehet megnézni, de vigyázat, elég gusztustalan. (CityLab)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.