A paraguayi egészségügyi miniszter ellenzi egy tízéves lány abortuszát

bűnügy
2015 május 05., 06:50
comments 175

Nem engedélyezte egy tízéves lány abortuszát Antonio Barrios, Paraguay egészségügyi minisztere. Az amúgy gyermekorvos Barrios az alkotmányra hivatkozott, amely szerint abortuszt csak akkor lehet végezni, ha a terhesség az anya életét veszélyezteti, és akkor is csak a 20. hétig.

A lány, akit nevelőapja erőszakolt meg, 23 hetes terhes.

A lányt most az asuncióni vöröskeresztes kórházban kezelik, vasban, kalciumban és vitaminokban gazdag diétán tartják, és pszichológus is foglalkozik vele.

Nevelőapja szökésben van, anyját őrizetbe vették, bár már tavaly januárban feljelentette a nevelőapát a lány molesztálása miatt. A hatóságok azonban nem foglalkoztak az üggyel, most vizsgálják, hogy miért nem.

Paraguayban 2014-ben csaknem hétszáz, 10-14 év közötti lány szült. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.