Svájc és Ausztria is támogatja az európai bevándorlási kvóta bevezetését

külföld
2015 május 06., 17:17
comments 87

Heinz Fischer osztrák kancellár és Simonetta Sommaruga svájci elnök bécsi találkozójának fő témája az Európába történő migráció volt. Sommaruga kijelentette, hogy

"legfőbb ideje egy szolidaritási kvótát bevezeti Európában. Ebben Svájc is részt fog venni. "

A svájci elnök szerint a nemzetállami megoldás nem létezik, európai koncepcióra van szükség, de türelemre is intett: szerinte a helyzet nincs egyszerű és gyors recept. Svájc nemrég döntött háromezer szíriai menekült befogadásáról. Fischer szerint fontos a származási országban fogadóközpontokat felállítani. Az osztrák kancellár szerint

'Ausztria számára is fontos, hogy Európában a menekültek elosztása egy igazságos és ésszerű rendszer alapján történjen."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.