Soha a büdös életben nem találnád ki, hogy milyen oktatási programot indít a kormány

oktatás
2015 május 07., 04:21
comments 350

Órarend:

  • Tesi
  • Töri
  • Magyar
  • Matek
  • Rajz
  • Paks

Az MTI friss híre, szó szerint:

"Az iskolarendszer és a felnőttképzés releváns területeit is érintő komplex oktatási program készül a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódóan.

Az oktatási program, amely az Emberi Erőforrások Minisztériumának közreműködésével készül el, felöleli az iskolarendszerű oktatás és felnőttképzés minden releváns ágát – fogalmazott Aszódi Attila kormánybiztos, aki az elmúlt hetek lakossági fórumain több helyütt is beszélt a vállalkozók felkészítéséről.

A szakember azt mondta, a magyar vállalkozók bevonása a beruházásba csak úgy lehetséges, ha felkészülnek erre a speciális feladatra, ez pedig célzott oktatási programot igényel, ami nemcsak hagyományos oktatási elemeket kell, hogy tartalmazzon, hanem olyanokat is, amelyek ténylegesen azokra a területekre fókuszálnak, amelyek ehhez a sajátos feladathoz kapcsolódnak.

A program azt szolgálja, hogy a magyarországi vállalkozások felkészüljenek erre a nagy intenzitású, speciális követelményeket támasztó munkára, ha nem tennénk semmit, akkor a valós magyar részarány elmaradna a 40 százalékos célkitűzéstől, márpedig ez szerepel a szerződésben, ehhez mindkét félnek ragaszkodni kell – vázolta a kormánybiztos.

„A Paks II., mint megrendelő, az orosz fél, mint szállító áll ebben a rendszerben és az összes vállalkozást, legyen az külföldi, orosz vagy magyar, azt az orosz félnek kell bevonnia és az ő munkájukért, mint sajátjáért felelnie.” – részletezte. Hozzátette, hogy a kormányzat abban tud segíteni, hogy a vállalkozások felkészüljenek és jó, megbízható beszállítói legyenek az orosz félnek.

Aszódi Attila azt is elmondta, hogy amennyire lehet, a régióhoz szeretnék kötni a programot, az ott lévő iskolákra, képzőintézményekre építeni annak érdekében, hogy az ott élőket vonják be, a régió fiataljait tarthassák helyben, mert azt gondolják, hogy az ott élők kötődése erősebb, stabilabb munkavállalói réteget alkothatnak."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.