Jaj-jaj-jaj, még mindig nagyon kevés pénz van a magyar futballban! Vagy mégsem?

futball
2015 május 08., 15:24
comments 119

„Míg a Ferencváros 200 millió forintot kap egy szezonra a televíziós pénzek után, addig például a Norwich City 24 milliárdot kapott nemrég. Ebből is látszik, hogy a legkisebb különbség valószínűleg a pályán van közöttünk”

mondta (sőt: mondotta) a csakafoci.hu tudósítása szerint Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója a Sportmarketing Újragondolva Meetupon (OMFG). A Fradi márkaépítéséről beszélt. Amikor a mai klubvezetés átvette a Fradit, készítettek egy felmérést, ami azt mutatta, hogy az „országhatáron belül” 1 millió 40 ezer „szimpatizánsa” van a csapatnak, de most már már 1 millió 680 ezer szimpatizánsuk van, „amely azt mutatja, hogy a márka élete jó irányba megy, a Fradi pedig elmondható, hogy Magyarország legismertebb márkaneve.”

(A Norwich City egyébként harmadik helyen végzett az angol másodosztályban. A Fradi hányadik lenne?)

Orosz véleményével elég kevéssé egyezik Robert Jarnié. PMFC-Matias (Pécs) horvát edzője, nyolcvannyolcszoros válogatott, világbajnoki bronzérmes, a Real Madrid egykori játékosa azt mondta tegnap a Magyar Nemzetnek:

„Sokkolt, amit tapasztaltam. Bennem úgy élt a magyar futball, mint a világ egykorvolt legjobb labdarúgása, s ami fogadott, az mindenben az ellenkezője az általam elképzeltnek. Számomra a legszembetűnőbb az volt, mennyire kevés munka van a magyar labdarúgókban.”

Illetve:

„Az infrastruktúrával nincs baj, a horvátországihoz képest nagyságrendekkel jobb a létesítményhelyzet, ez nem lehet a fejlődés akadálya.”

A 46 éves Jarni egyébként kisebbfajta csodát tett Pécsen: a korábban biztos kiesőnek tűnő, ősszel még tök utolsó, ráadásul nem túl stabil anyagi helyzetben lévő klub (hónapok óta mindenki a tulajdonos Matyi Dezső könyvbirodalmának csődjéről, összeomlásáról beszél) mostanra stabil középcsapattá fejlődött.

A PMFC múlt vasárnap 2-2-es döntetlent ért el hazai pályán a Fradival szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.