Kábítószernek hitték a 8 éves fiút

külföld
2015 május 08., 17:12

A Cetuánál spanyol határőrök először azt hitték, hogy a 19 éves marokkói nő azért vonakodik áttolni az ellenőrzőponton a gurulós bőröndjét, mert kábítószert akar átcsempészni benne, ezért felszólították, hogy tegye be a táskát a röntgengép alá.

Mikor a kokainos zacskók helyett egy emberi alakot láttak a kijelzőn, rögtön kinyitották a táskát, amiből egy rémült 8 éves srác nézet ki, aki elmondta, hogy Abou-nak hívják, és Elefántcsontpartról származik.

photo_camera Abou-t kiszabadítják a bőröndből - AFP PHOTO/ HO/ SPANISH GUARDIA CIVIL

A bőröndöt húzó nőt letartóztatták. Ő egyébként nem volt a fiú rokona, scak az apa fizetett neki, hogy csempéssze át a fiát. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a fiú borzalmas állapotban volt, ha nem találják meg, akkor az utazás akár tragikusan is végződhetett volna.

A spanyol hatóságok két órával később a Kanári-szigeteken megtalálták fiú apját, akit szintén letartóztattat, About pedig a gyermekvédelmi szolgálatra bízták.

Spanyolország Afrikai területeiről, Ceutáról és Melilláról évente több ezer ember akar átjutni Európába. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.