Terézváros örül, hogy a Nyugati átépítése nem akadályozza a közúti közlekedést

Budapest
2015 május 12., 07:27
comments 42

A Terézvárosi Önkormányzat az alábbi közleményt adta ki az előbb a Nyugati tér felújításáról:

„A közbeszerzési eljárás lezárultával megkezdődött a terézvárosi önkormányzat idei legnagyobb léptékű fejlesztése, a Nyugati tér teljes megújítása. A beruházással 120 nap alatt olyan tér jön létre, amely méltó kapuja lesz az Európa egyik legszebb világörökségi területével rendelkező kerületnek.

A munkaterület átadása megtörtént. Az első néhány napban építőipari felvonulás zajlik, illetve megtörténik a munkaterület fizikai lehatárolása.

A kivitelezés ideje alatt a téren, illetve az aluljáró érintett területein a gyalogosforgalom átmenetileg szünetel,

ugyanakkor a közúti közlekedést nem akadályozza az építkezés.

A Nyugati tér arculata 1982 óta lényegesen nem változott, szerkezete elavulttá és esztétikailag is kifogásolhatóvá vált.

A most megkezdett átalakítással a jelenleg túl hangsúlyos és funkcionálisan nem megfelelő lépcsőszakasz megváltozik. A szintek harmóniájának megteremtésével egy modern, korszerű utcabútorokkal berendezett, a jelenleginél sokkal nagyobb összefüggő zöld területtel, valamint egy átlátható, letisztult, de élettel teli és jelentős méretű közösségi felülettel rendelkező tér jön létre.”

Hogy az építkezés azért is jó, mert a közúti közlekedést nem akadályozza, azért nem igazán vigasztaló, mert a közúti forgalmat éppen a BKK villamospálya-felújítása akadályozza.

Azt mondjuk megadom, hogy a jelenleginél(?) valószínűleg tényleg nagyobb lesz a zöld terület.

nyugatiter_felujitas

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.