Az elnök távozását követelik a parasportolók

sport
2015 május 13., 13:21
comments 69

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének végtörlesztését a szövetség állta, és Gömöri hiába fizette vissza a gáláns szívességet, a parasportolók most a leváltását követelik. Azt állítják félnek, ezért nem merték aláírni közös nyilatkozatukat, amit az Index közölt:

„Az évek óta etikátlanul működő MPB elnök és a vezetés, az elmúlt napokban kiderült erkölcsi visszásságok, valamint a paralimpiai mozgalom rossz hírbe hozása miatt azonnal követeljük az alábbi pontok teljesítését:

  1. Az elnök, az elnökség, valamint a felügyelőbizottság mondjon le, ha nem, rendkívüli közgyűlés összehívását kérjük.
  2. A MOB vegye át az MPB ideiglenes irányítását az új elnökség felállításáig
  3. Kérjük, az Ügyészség az Állami Számvevőszék és a MOB indítson azonnali vizsgálatot
  4. Követeljük, hogy az elnök és az elnökségi tagok társadalmi munkában végezzék az MPB tisztségükben betöltött szerepüket
  5. Minden sportági szakszövetség határolódjon el a jelenlegi MPB elnök és elnökség tevékenységétől
  6. Követeljük, hogy az MPB működése átlátható, nyílt legyen, valamint visszamenőleg, személyes és anyagi felelősséget vállaljon a jelenlegi MPB elnök és elnökség
  7. Kérjük a parasportot támogató Magyar kormány, a Miniszterelnök úr, és a Köztársasági Elnök úr segítségét, hogy a jövőben biztosítsa a fogyatékkal élő sportolók felkészülését és versenyekre való kijutását.
  8. A szövetségi kapitányok, edzők, szakemberek és sportolók részesüljenek anyagi megbecsülésben. Megfélemlítve, kiszolgáltatva tengetjük napjainkat, nem mondhattuk el véleményünket, mi ennek ellenére megtesszük most, és megtesszük ezt egyenként vagy közösen”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.