Kisiklott egy személyvonat Philadelphia mellett

baleset
2015 május 13., 05:47
comments 9

Kisiklott egy Washington és New York között közlekedő Amtrak szerelvény Philadelphia közelében. A balesetben legkevesebb öten életüket vesztették, tucatnyian megsérültek. A vonaton több, mint 240-en utaztak, ez az Amtrak egyik legzsúfoltabb viszonylata.

A vonat nem sokkal azután siklott ki, hogy elhagyta a philadelphiai főpályaudvart. A baleset körülményeit még vizsgálják az amerikai hatóságok. A város polgármestere a helyszínre sietett és elmondása alapján teljesen sokkolta a látvány. A mozdony teljesen leszakadt a szerelvényről és az egyik kisiklott vagon a sínekre nézve merőlegesen áll.

A Viralnova az utasok és szemtanúk twittjeiből és Instagram videóiból közölt válogatást:

My train crashed

A video posted by Yameen Allworld "Holladay" (@yameenallworld) on

Az Amtrak - ami amúgy csodálatos szolgáltatást nyújt, én két teljes napig élveztem egy vonat kényelmét Arkansas és New York között - súlyos gondokkal küzd, Simon van Zuylen-Wood egy remek, hosszú cikkben vesézte ki a társaságot. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.