Minden tiltakozásnál hatásosabb, ahogy a szociális dolgozók sorban kiállnak a fizetésüket tartalmazó lappal

Egészségügy
2015 május 13., 10:47
comments 677

Az Állj ki magadért! - Szociális selfie Facebook oldalt a tegnapi tüntetést is megszervező szakszervezetek hozták létre. Arra kérik a szociális ágazatban dolgozókat, hogy "fekete öltözetben vagy fekete szalag viselésével készíts magadról egy selfie-t, vagy kérj meg valakit, hogy fényképezzen le. A fotót töltsd fel ide az oldalra. Tarts magad előtt egy A3-as lapot, amelyen a következő információk szerepelnek: Munkakör, életkor vagy a szakmában töltött idő, nettó fizetés. (Jó nagy karakterekkel, hogy látszódjon, nyomtatva vagy vastag fekete filctollal.)

A képekkel internetes kampányt bonyolítunk le, felhívva a közvélemény és a döntéshozók figyelmét a szociális ágazat dolgozóinak tűrhetetlen helyzetére."

"Szegényen - szegényekkel" - 56 éves szociális segítő, 81.750 Ft.

Posted by Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete on 2015. május 11.

Kisgyermekgondozó, 9 év után, 93.000 Ft.

Posted by Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete on 2015. május 9.

Szociális segítő, 23 év után, garantált bérminimummal, ágazati pótlékkal, nettó 86.132. Ft.

Posted by Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete on 2015. május 12.

"A szociális ágazat katasztrófája." 49 éves szociális gondozó, 85.405 Ft. 24 éves szociális segítő, 84.100 Ft.

Posted by Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete on 2015. május 11.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.