A kormány eladná a Corvinus budai kampuszát, hogy a pénzt a Vár újjáépítésére költse

POLITIKA
2015 május 19., 12:38
comments 391

Szerdán fél egykor dolgozói állománygyűlést és hallgatói fórumot tartanak a Budapesti Corvinus Egyetem budai kampuszán, az egykori Kertészeti Egyetemen. A téma a hozzánk befutott levelek és a VS.hu értesülései szerint is a kampusz felszámolása és eladása lesz:

magyarán, a kormány feldarabolja a Corvinust.

A tervek szerint a kertészettudományi kart a gödöllői Szent István Egyetemhez csapják, a tájépitészeti kart a BME vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kaphatja, az élelmiszer-tudományi kart pedig a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karához, vagy a BME-hez kerül.

A Villányi úti kampuszt - benne az 7,3 hektáros arborétummal - pedig értékesíteni fogják, hogy az így befolyó összeget Orbán Viktor aktuális kedvenc tervére, a Budai Vár felújítására költhessék - ez utóbbiról állította Orbán, hogy a felújítás a magyarság évtizedes vágya.

Az értesüléseket az Emberi Erőforrások minisztériuma nem cáfolta, de nem is erősítette meg. (Via VS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.