Bill Gates szerint ezeket a könyveket kéne elolvasnod a nyáron

KULTÚRA
2015 május 20., 05:56
comments 48

A világ leggazdagabb embere, aki mostanában főleg jótékonysági akcióival hívja fel magára a figyelmet, összerakott egy nyári olvasmánylistát, amit egy videóüzenetben foglalt össze:

Az első ajánlott könyv Eula Biss On Immunity című könyve, ami az oltások történetét foglalja össze és segít megérteni a foltokban szkeptikus amerikai társadalommal, miért hülyeség nem beoltatni a gyerekeket. Majd Vaclav Smil Should We Eat Meat? című könyve jön, ami a húsevés különféle dimenzióival foglalkozik, Gates állítása szerint csomó tudományos adattal alátámasztva. Darrell Huff könyve, a How to Lie With Statistics már címében elárul mindent: a számsorokkal és adatokkal történő manipulálás alapos összefoglalóját ígéri a könyv, csomó példával.

Majd jön a What if?, Randall Munroe hatalmas sikerű könyve, ami a nehezen megfejthető, sőt nehezen feltehető kérdésekkel foglalkozik, állítólag nagyon szórakoztató formában. Allie Brosh Hyperbole and a Half című könyve, ami egy abszurd, nagyon személyes képregény kutyákkal, és végül Richard Dawkins új könyve, akiről talán már nem is kell írni semmit.

A könyvek magyar megjelenéséről egyelőre nem tudunk semmit, de a legtöbb lett akkora bestseller, hogy idővel fel fognak tűnni nálunk is.

Update: A What If? ráadásul elérhető magyarul, sőt, mint kiderült, még cikkünk is volt róla. Remek hír, köszönet a kommentért!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.