Tényleg orosz katonákat fogtak Ukrajnában

külföld
2015 május 21., 16:41
comments 208

Valóban az orosz hadseregben szolgál az a két katona, akiket a hétvégén Luhanszktól északra, az ukrán hadsereg ellenőrizte területen fogtak el, erősítették meg az EBESZ megfigyelői.

Az európai megfigyelők négyszemközt, az ukrán hatóságok jelenléte nélkül beszélhettek a jelenleg egy kijevi katonai kórházban ápolt két orosz katonával, akik így minden külső nyomás nélkül mondhatták el, hogy valóban az orosz hadseregben szolgálnak, és alakulatuk utasítására végeztek felderítő tevékenységet.

Az egyik katona azt is elmondta, hogy három hónap múlva váltották volna le őket.

A két katona azt is elismerte, hogy korábban is jártak katonai küldetésen Ukrajnában, bár egyikük folyamatosan hangozhtatta, hogy az orosz csapatok harci cselekményekben nem vesznek részt. Elismerték, hogy volt náluk fegyver, de azt mondták, hogy nem volt parancsuk támadásra.

Oroszország minden ezzel ellentétes tény ellenére kitartóan tagadja, hogy orosz katonák lennének Kelet-Ukrajnában. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.