A nácik Cseh-Morva Protektorátusában játszódó valóságsót forgat egy tévécsatorna

tévé
2015 május 22., 10:33
comments 67

Nyaralás a Protektorátusban

Ezzel a címmel forgat valóságshowhoz hasonló sorozatot készített egy cseh tévécsatorna. Volt már ehhez hasonló vállalkozás Nagy-Britanniában is, ott a 4-es csatorna készített II. világháborús realityt egy brit család életéből The 1940s House címmel.

A cseh verzió ugyancsak egy igazi családot helyez középpontba, de a nácikat és a többi kívülállót színészek játsszák. A sorozat a szereplőkön keresztül mutatná be, milyen volt az élet a náci Harmadik Birodalom védnöksége alá helyezett cseh és szlovák területeken, azaz a Cseh-Morva Protektorátusban. A sorozatban a tehénfejéstől kezdve a náci kémeken át a Gestapo kihallgatásaiig minden lesz, a cseh alkotókat mégis több kritika érte, amiért

megbecstelenítik azoknak az emlékét, akiknek ténylegesen át kellett élniük ezt a korszakot.

photo_camera Bundesarchiv_Bild_183-H13160,_Beim_Einmarsch_deutscher_Truppen_in_Eger/Cheb

Mások szerint ennyi erővel már Big Brothert is lehetne forgatni Auschwitzban, korabeli ruhák és díszletek között.

A készítők azt mondják, fel voltak készülve rá, hogy néhányakat felkavar majd, ha ebbe a korba nyúlnak vissza, de az ő céljuk tényleg csak annyi, hogy bemutassák a cseh életet a II. világháborút megelőző időszakban és a háború alatt. (DailyMail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.