Akinek időközben bedőlt a bankja, jó eséllyel semmit nem kap a devizahiteles-elszámolásból

gazdaság
2015 május 22., 03:33
comments 28

Tízezer körül lehet azon banki ügyfelek száma, akiknek hiába járna vissza pénz az elszámoltatásnak köszönhetően, várhatóan azt soha sem fogják megkapni, mivel a pénzintézetüket felszámolták – írta a Blikk.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. szerint közel 50 olyan hitelintézet és takarékszövetkezet ment tönkre és zárt be az utóbbi években, amelyeknek elszámolni valója lett volna volt adósaival. Az elszámolással érintett ügyfelek száma tízezres nagyságrendet ér el – közölte a banki felszámolással foglalkozó cég.

A nekik járó összeg kifizetésére csak akkor kerülhetne sor, ha a bedőlt pénzintézet vagyonának értékesítését követően erre elegendő fedezet keletkezik. A fedezetből legelőször a felszámolás költségeit kell levonni, utána a zálogjogosultakat kell kifizetni, majd az élet- és kártérítési járadékosok, valamint a betétesek következnek. Ha netán még marad valami pénz, ezután lehet kielégíteni a volt adósok elszámolásból eredő követeléseit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.