Botrány az ISIS-ben! Pénzes szaudiak robbanthatják fel magukat a keményen dolgozó kiscsecsenek helyett!!!

külföld
2015 május 22., 13:39
comments 115

Forronganak az indulatok az Iszlám Államban! Egy csecsen terrorista, bizonyos Abu Szultán ad-Dagesztáni panaszos posztja szerint

gazdag szaúdiak vágnak be a keményen robbantgató csecsenek elé az öngyilkos merényletre várók sorában!

Abu Szultán panaszai szerint a szaúdiak nem érdemeik, hanem pénzük miatt kerülhetnek előre azok sorában, akik felrobbanthatják magukat a kalifa szolgálatában. Abu Szultán szerint a meritokrácia ilyen semmibevétele rossz vért szűl.

"Ezek a szaudiak mindent kiokoskodtak. Senkit nem engednek maguk elé, csak a kapcsolataikat kihasználva a rokonaikat" - írta.

A helyzet ugyanis az, hogy

öngyilkos merénylőből nagyon nagy a túljelentkezés.

Annyira nagy, hogy az ISIS legfrissebb útmutatójában külön is felhívja a figyelmet, hogy a mártírkodásra váróknak bizony előbb fel kell iratkozniuk az egyre hosszabb várakozási listára.

Abu Szultán szerint a több hónapos várakozási lista katasztrofális következményekkel jár, mert sok terrorista már

azelőtt meghal, hogy felrobbanthatná magát.

Ez pedig már trükközéshez vezetett: vannak olyan terroristák, akik azért utazgatnak fel-alá Szíriában, hogy hátha máshol hamarabb sorra kerülhetnek. Példaként egy fiatal srác történetét hozta fel, aki azért utazott át Irakba, mert ott hamarabb robbanthatta fel magát. (Via 24 News, Radio Liberty)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.