Egy amerikai úszószaklap doppingolással gyanúsítja Hosszú Katinkát

sport
2015 május 22., 06:06
comments 397

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) tagországai által tavaly az év úszónőjének választott Hosszú Katinkáról azt írja az amerikai Swimming World Magazine-ban egy külsős szerző, hogy az eredményei alapján felmerül a gyanú, hogy úgy szét van cuccozva, mint annak idején az NDK-s úszónők. (A lap azt is írja, hogy remélik, ez nem igaz, de a szerző doppingolásellenes írásait fontosnak tartják lehozni.)

photo_camera AFP PHOTO/KARIM JAAFAR

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke (aki a FINA alelnöke is) hivatalos levélben reagált: mint írta, a háromszoros világbajnok eddig a világ bármely pontján alávetette magát a doppingvizsgálatoknak, és minden teszt negatív volt.

Gyárfás mély megdöbbenésének adott hangot, miután „a nemzetközi úszóéletből kapott visszajelzések szerint a vádaskodás honi erők sugallatára fogalmazódott meg, akik újfent igazolták, számukra semmi sem drága, hogy a magyar úszósportot befeketítsék” – írja a hosszabbitas.hu.

A Nemzetközi Úszószövetségről egyébként érdemes tudni, hogy ez egy olyan szövetség, ami tavaly kitüntette Vlagyimir Putyint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.