Ezt kell tennie, ha soha többet nem akar levelet kapni Orbán Viktortól

jog
2015 május 23., 08:56
comments 344

Ha soha többet nem akar olyan levelet kapni a miniszterelnöktől, amiben például kérdőívnek álcázva arról próbálják meggyőzni, hogy bevándorlóktól rettegni kell, akkor a következő dolgokra lesz szüksége:

  • számítógép,
  • internet,
  • ügyfélkapus regisztráció,
  • mindenféle személyes adat
  • pár perc.

A dolog elvben azért működik, mert amikor a Miniszterelnökség levelet küld bárkinek (vagy mindenkinek), akkor a címeket a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) nevű állami intézménytől vásárolja meg. Ezt minden ilyen kampány alkalmával meg kell tenniük. Viszont aki letiltja a KEKKH-nál, hogy a címét eladják, annak emiatt nem tudnak levelet küldeni.

"A családból egyedül én nem kaptam konzultációs levelet. Először szomorú voltam, mert már a válaszlevelet is kinyomtattam, majd rájöttem, hogy miért."

Ezt Árpád írta nekünk, és akkor az ő útmutatásai alapján itt vannak a lépések.

1. Elmegy az Ügyfélkapura, egész pontosan ide, belép és kiválasztja az adatszolgáltatás letiltása menüpontot.

2015-05-22_1613

2. A lap tetején rákattint a "Használom a szolgáltatást" mezőre. Előtte persze végigolvassa, hogy miről van szó. Tényleg olvassa végig!

2015-05-22_1613_001

3. Kiválasztja, hogy az adatszolgáltatás letiltását szeretné, aztán megnyomja a "Tovább" feliratot.

2015-05-22_1614

4. Kitölti a kért adatokat, bepipálja, hogy elolvasta a tájékoztatót (És tényleg olvassa is el!), és aztán megnyomja az "Ügy indítása" feliratot.

Ügyintézés   Adatletiltás

...

Profit!

A tájékoztatóban többször szerepel, hogy ez nem jelenti, hogy senki sem juthat hozzá többet az adataihoz. Ha mondjuk a NAV keresi, vagy más törvényes kötelezettség miatt van valakinek, például a rendőrségnek, vagy bármilyen hatóságnak szüksége rájuk, akkor azok továbbra is meg fogják szerezni őket.

Viszont a nemzeti konzultációról nem szól törvény, így azt például pont nem fog kapni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.