Kivégezték a 24 éves albán férfit, mert ott akarta hagyni Iszlám Államot

külföld
2015 május 23., 14:13
comments 105

A BalkanInsight riportot készített egy olyan férfi családjával, akit valószínűleg azért végeztek ki, mert nem akart tovább harcolni az Iszlám Állam hadseregében.

Az albán Ervin Hasanaj testvére egy Viber-üzenetből tudta meg, hogy bátyját megölték Szíriában. Ervin egyike volt annak a 90 dzsihádistának, akik csatlakoztak az Iszlám Államhoz. A 24 éves férfi három éve költözött Szíriába a feleségével és a két lányával. Először valamivel a mérsékeltebb Al-Nuszra Front oldalán harcolt Szíriában, majd tavaly januárban az ISIS elrabolta.

Az anyja szerint egy hónappal a halála előtt fia egyre kiábrándultabbnak tűnt, nem akart tovább harcolni, és gyakran beszélt arról telefonon, hogy hamarosan haza fog térni. A fia halála óta Ervin Hasanaj anyja már nem reménykedik abban sem, hogy az unkáit vagy a fia özvegye valaha még viszont fogja látni. A 13 elesett albán özvegyei közül eddig senkinek sem sikerült hazajutnia. Erre az albán államtól sem kaptak segítséget.

Eddig 13 albánról tudnak, akik az Iszlám Államért folytatott harcok során haltak meg.  (BalkanInsight )

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.