Aranyozott lovasszoborral jutalmazta meg magát a türkmén elnök

külföld
2015 május 25., 15:41
comments 262

Mostantól a 24 karátos arannyal bevont, bronz szobor egy 20 méter magas márványszikláról lenézve vigyáz majd a türkmén főváros, Aşgabat lakóira.

photo_camera Gurbanguly Berdimuhammedow elnök lovasszobra - Fotó: AFP / IGOR SASIN

Gurbanguly Berdimuhammedow 2006 óta vezeti elnökként az országot. Elnöksége kezdetén még kifezjezetten törekedett arra, hogy kerülje az elődjére, Türkménbasira jellemző személyi kultuszt, most azonban megadta magát.

A hivatalos közlemények szerint csak a közakaratnak engedelmeskedtek azzal, hogy szobrot emeltek a szeretett elnöknek.  Berdimuhammedow elnök tavaly úgy reagált a javaslatra, hogy az ő célja csak csak annyi, hogy a népét és a hazáját szolgálhassa, ezért mindig meghallgatja az emebrek véleménéyt, és úgy tesz, ahogy ők akarják.

Azért eshetett a választásuk a lovasszoborra, mert Berdimuhammedow nagy barátja a lovaknak, bár ahogy ezen a videón is látszik, nem mindig sikerült úgy nyeregben maradnia, mint a most felavatott szobron:

A DJ-zésben sokkal maradandóbbat alkotott:

(The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.