Nyert a Saul fia, így kimondhatjuk: nincs antiszemitizmus Magyarországon

politika
2015 május 25., 10:16
comments 867

"Ez a siker és a film népszerűsége megmutatja, hogy Magyarországon, ööö, ööö, azaz bizonyos antiszemitizmusvád nem állja meg a helyét"

– mondta tegnap este Fricz Tamás kormányközeli álcivil a Hír tévé Civil Kaszinó című műsorában a Saul fiának Cannes-ban aratott sikeréről. Fricz szerint az a tény, hogy holokauszt-témájú film pénzt kapott az állami filmalapból, majd külföldi kritikusok körében népszerű lett, ékesen bizonyítja, hogy Magyarországon nincs antiszemitizmus (amit egyébként általa bővebben nem részletezett statisztikák, valamint az izraeli nagykövet udvarias szavai is alátámasztanak).

De nem hiányzott a műsorból a hazafias intelem sem, amit Nemes László, film rendezője kapott. Hernády Zsolt történész – Fricz megállapításához kapcsolódva, miszerint "ez a holokauszt-téma nagy népszerűségnek örvend a nemzetközi filmfesztiválokon" – úgy látja, hogy

"elsőfilmesként ügyes témaválasztás" a holokauszt,

Dörner György színházigazgató pedig reméli, hogy

"a következő filmje a pozsonyi csatáról fog szólni".

(HírTV, rögtön a tekerhetetlen videó elején)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.