A Clinton Alapítványnak is adott pénzt a FIFA

külföld
2015 május 27., 15:16
comments 25

Nemcsak a fájóan korrupt futballszövetségről derülnek ki érdekes információk az amerikai és a svájci hatóságok által a FIFA vezetői ellen indított vizsgálatban, hanem azokról a szervezetekről is, melyek valamilyen pénzügyi kapcsolatba kerültek a futballszövetséggel. Ilyen szervezet a Clinton-családhoz tartozó Clinton Alapítvány is, ami a nyomozati iratok szerint 50 001 és 100 000 dollár közötti összeget kapott adományként a FIFA-tól, bár azt nem tudni, pontosan mikor. A 100 ezer dollár forintban kb. 27,5 millió, az 50 001 dollár meg ugye pont 1 dollárral több mint annak a fele.

Az alapítvány emellett kapott pénzt a 2022-es katari focivébé szervezéséért felelős katari bizottságtól is, innen 250 ezer és félmillió dollár közötti összeg érkezett (68,75 - 137,5 millió forint). (TheHill)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.