A Tindert meg a többi netes szexalkalmazást hibáztatják a szexuális úton terjedő betegségek brutális előretöréséért

külföld
2015 május 27., 12:13
comments 131

Lesújtó statisztikákat tett közzé az Egyesült Államokban Rhode Island állam egészségügyi minisztériuma. A kormányszerv szerint járványszerűen nő a szexuális úton terjedő betegségek fertőzöttjeinek száma, például 2013-ról 2014-re 79 százalékkal lett több szifilisz-fertőzött az államban. A tripperrel fertőzöttek száma ugyanebben az időszakban 30 százalékkal nőtt, és a HIV-fertőzöttek száma is nagyjából ugyanilyen arányban szaporodott.

A minisztérium közleménye szerint a növekedésben szerepet játszik a tesztelési módszerek és lehetőségek javulása (és természetesen az is, hogy ezek hatására több ember teszteli magát), de felelősnek nevezték a magas kockázatokkal járó viselkedés terjedését is, ideértve azt, hogy az emberek Rhode Islandon is egyre nagyobb arányban használják a közösségi médiát alkalmi és sokszor névtelen szexuális együttlétek szervezésére.

Rhode Island kormánya ezért komoly szexuális felvilágosító-kampányokat szeretne, melyeken felhívják az emberek figyelmét ezekre a kockázatokra is.

Van egy csomó alkalmazás, aminek valóban részben vagy egészen ez a célja, a legnagyobbak a Grindr, a Tinder vagy a Happn Magyarországon is elérhetőek. (via Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.