18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Egy kaliforniai jogszabálytervezet szerint védőszemüveget kellene viselniük forgatás közben a pornósoknak

külföld
2015 május 27., 16:56
comments 104

Kalifornia államban 5 éve zajlik a pornófilmesek számára előírt biztonsági szabályokról szóló jogszabály-tervezet előkészítése. Közmeghallgatások és szakmabeli viták tömkelege után végre megszületett egy 21 oldalas dokumentum. A munkabiztonsággal foglalkozó kaliforniai hatóság ebben szereplő javaslatai azonban a pornósok szerint teljesen ellehetetlenítik a szakmát, hiszen a filmjeiket nagyjából orvosi sorozatokhoz tenné hasonlóvá.

A szakmabeliek szerint a szabálykönyv előírná azt is, hogy a pornószínészeknek védőszemüvegben kellene lenniük a forgatás alatt.

Noha ez konkrétan nem szerepel a tervezetben, a pornósok szerint azonban a színészek szemének védelméről szóló szabályoknak csak így lehetne megfelelni. Ráadásul ezek a szemüvegek:

photo_camera (Ez egy Reality Kings pornójelenetből van, a színésznőt Kylee Struttnak hívják)

 

nem is elegek, hiszen a szereplők szemét az olyan testnedvektől kellene védeni, melyek fertőző betegségeket hordozhatnak, ez meg ugye nem véd minden oldalról.

A védőszemüvegen kívül más módokon is védekezni kell a testnedvekkel terjedő betegségek ellen, a szabálytervezet ezért az óvszerhasználat fontosságát is kiemeli. És gondoskodna nemcsak a színészek, de a forgatáson jelenlévők védelméről is. Nekik ugye óvszer nem kellene, de például védőszemüveg adott esetben igen.

A szabályok azt is előírnák, hogy a producereknek kell fizetniük alkalmazottaik egészségügyi vizsgálatait és a hepatitisz elleni oltásokat is.

Összességében tehát a szakma nagyon nem szeretné, hogy jelenlegi formájukban lépjenek életbe ezek a szabályok.

Sokan már most is attól tartanak, hogy a szigorítások elől a legtöbb cég egyszerűen más államba menekülne, vagy illegalitásba vonulna. Több produkciós iroda már korábban Nevadába tette át a székhelyét.

Kaliforniában most is vannak pornóbiztonsági szabályok, az óvszerhasználat például többnyire kötelező lenne a forgatásokon, de az állam eddig nem tudta kikényszeríteni ezt a rendelkezést. (Los Angeles Daily News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.