Elfogták a nápolyi maffia 31 éve bujkáló főnökét

bűnügy
2015 május 27., 06:55
comments 47

31 évvel szökése után Brazíliában elfogták Pasquale Scottit, a nápolyi camorra egyik vezetőjét, akit Olaszországban távollétében húsz ember meggyilkolása miatt életfogytiglani börtönre ítéltek.

Scotti letartóztatása után 1984-ben egy kórház ablakán kiugorva szökött meg. Mint kiderült, Dél-Amerikába menekült, ahol hamis iratokkal új életet kezdett:

családot alapított és vállalkozásokba kezdett.

Volt például ingatlanügynöksége is.

Most, letartóztatásakor is a gondos családapát alakította, éppen két gyermekét vitte iskolába Recifében. A vizsgálatok szerint új családja semmit sem tudott a múltjáról.

Scotti kilétét az olasz rendőrség tárta fel, miközben olasz állampolgárok gyanús brazíliai ügyleteinek ügyében nyomozott. A nyomozók jöttek rá, hogy a Francisco de Castro Visconti nevet valójában Scotti használja, és ezt követően ujjlenyomattal azonosítani is tudták az olasz bűnügyi nyilvántartásban szereplő férfit. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.