Ellenfelei lemészárlásával volt elfoglalva a Hamasz Izrael 2014-es offenzívája alatt

külföld
2015 május 27., 05:08
comments 204

A Gázai övezetet uraló Hamasz politikai ellenfeleivel való leszámolásra használta ki a tavaly nyári izraeli offenzívát. Az 50 napig tartó Erős Szikla hadművelet idején, amelyben 2200 palesztin és 73 izraeli katona vesztette életét, a Hamasz az Amnesty International jelentése szerint

legalább 23 gyilkosságot követett el.

Az áldozatok palesztin civilek voltak, akik rivális szervezetek, például a Fatah tagjai voltak, és akiket a Hamasz azzal vádolt, hogy "együttműködnek Izraellel".

A jogvédő szervezet szerint az "emberrablások, kínzások és gyilkosságok brutális sorozata" háborús bűnnek is minősíthető. A szervezet már márciusban is emberiesség elleni bűncselekményekkel vádolta a Hamaszt, ami ezúttal sem kommentálta a megállapításokat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.