103 éven át éltek együtt, pár hét különbséggel elhunyt a világ legidősebb egypetéjű ikerpárja

bulvár
2015 május 28., 12:33
comments 15

Glenys Thomas és Florence Davies 1911-ban született Walesben, egypetéjű ikerként. Túléltek két világháborút, 19 brit miniszterelnököt és számos egyéb dolgot, már amennyi eljutott ebből a dél-walesi Caerphilly városba. A nőverek ugyanis nem nagyon mozdultak ki a városból, külföldön sem jártak soha. Angolul sem nagyon tudtak, amikor iskolába kerültek.

Elválaszhatatlanok voltak, szomszédos házakban laktak, aminek konyháit egy ajtó nyitotta egybe. Ugyanabban az évben, 21 évesen házasodtak. Miután apjuk bányában dolgozott, a településen is ez volt a fő munka, mindketten bányában dolgozó férjet választottak.

Florence négy gyereket szült, a férje 50 évesen meghalt. Glenysnek egy gyereke volt, a férje 62 évesen hunyt el. Az asszony 60 évesen újraházasodott. Kettőjüknek összesen öt gyereke, 12 unokája, és 19 dédunokája volt.

Glenys április 23-án hunyt el. Florence május 20-án.

A hosszú élet titka az ő esetükben állítólag az volt, hogy kerülték a divatos ételeket, csak azt ették, amit maguk főztek. Gyerekkorukban nem kaptak meg rizst, sem spagettit, disznót ettek, mert azt tartott az apjuk, meg amit saját maguk megtermeltek.

Az elválaszthatatlan ikerpárt haláluk után szétválasztották. Glenyst a második férje mellé temették. Florence-t a szülei mellé. (walesonline)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.