A Jobbik szerint _"veszélyes"_ a kötelező holokausztoktatás bevezetése a felsőoktatásban

képzavar
2015 május 28., 13:56
comments 741

A néppártosodó párt kontraproduktívnak, szakmailag elhibázottnak és veszélyes precedensnek tartja a kötelező holokausztkurzus bevezetését a felsőoktatásban.

Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúság Tagozat elnöke, az oktatási és kulturális bizottság tagja csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a héten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora - a jobbikos politikus szerint

"feltehetően izraeli nyomásra"

bejelentette: az egyetemi minden egyes szakának valamennyi hallgatója számára kötelezővé teszi "A holokauszt és emlékezete" tárgyat. Azt írta: "a bejelentés nagy vihart kavart az egyetemi hallgatók között, akik feleslegesnek tartják a további óraterhelést, és sajtóhírek szerint az elvárttal ellentétes reakciókat váltott ki". A Jobbik szerint nem kizárt, hogy a patinás intézménybe jelentkezők száma jelentősen vissza fog esni a közeljövőben.

photo_camera Farkas Gergely (via jobbik18.hu)

Kitért továbbá arra is, hogy a holokausztnevelés jegyében az összes egyetemi hallgató még a középiskolában minden évben részt vett január 27-én a nemzetközi holokauszt-emléknapon, továbbá április 16-án a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján esedékes megemlékezéseken. Ez legkevesebb nyolc teljes napot jelent, amit holokauszt-tanulással töltöttek - írta a jobbikos politikus, aki szerint kétséges, hogy ismereteiket az egyetemeken is szükséges lenne bővíteni.

A Jobbik arra kéri az egyetemek és a magyar oktatáspolitika vezetőit, hogy ne engedjenek az erőszakos nemzetközi és liberális nyomásnak, ne engedjék tanrendjük felvizezését és oktatási programjuk befolyásolását. Az ideológiai nevelés nem a felsőoktatás feladata, így annak ott semmilyen formában nincs helye, foglalta össze néppárti nézeteit Farkas Gergely. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.