Egy pennsylvaniai újság megbánta, hogy lehoztak egy levelet, amiben Obama kivégzését javasolta az olvasó

külföld
2015 május 28., 17:06
comments 53

A Daily Item egy apró újság, Sunbury városában jelenik meg, és eddig nem sok vizet zavart. Most viszont országos hírűvé nőtték ki magukat, mert lehoztak egy olvasói levelet arról, hogy ki kéne végezni Barack Obama elnököt.

Az M. Richard Stower által írt, Mi Ramadi? című, kifejezetten heves hangvételű levél Obamát vádolta meg azzal, hogy ő is tehet róla, hogy Ramadi városa az Iszlám Állam terroristáinak kezére kerülhetett. A levél végén durvul el igazán, ekkor szólította fel az iraki veteránok és az Irakban elhunytak családtagjait a szerző, hogy keljenek fel a kormány ellen.

Szerintem a megfelelő és politikailag korrekt kifejezés a rezsimváltás. Elnézést ha nyers vagyok, de a történelemben ez korábban mindig kivégzésekkel, azaz guillotinenal, sortűzzel vagy köztéri akasztással járt együtt. És semmi okom azt feltételezni, hogy a mostani gyakorlat majd más lesz. A végeredmény a probléma megszüntetése, a módszer másodlagos.

A lap azért nem kért elnézést, hogy lehozták a levelet, de azért igen, hogy benne hagyták az utolsó két bekezdést is. Azt szerintük is illett volna törölni. (Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.