Kivégeztek Kínában egy diákjait molesztáló általános iskolai tanárt

külföld
2015 május 29., 07:13
comments 82

Li-Csisun általános iskolai tanár volt a kínai Kanszu tartományban. Az ellene felhozott vádak szerint 2011-ben és 2012-ben összesen 26 lány tanítványa ellen követett el szexuális bűncselekményeket. A férfit elítélő kínai Legfelsőbb Bíróság szerint az áldozatok 4 és 11 éves kor közötti lányok voltak, a 26 lány közül 21-et erőszakolt meg a tanár, a másik ötöt szexuálisan zaklatta az osztályteremben, az iskola hálótermeiben vagy az intézményhez közeli erőkben.

A bírósági közlemény szerint a tanár sok áldozatát több alkalommal is molesztálta. Arról azonban nem írtak, hogyan kapták el a férfit.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy az elkövető súlyos veszélyt jelent a társadalomra, ezért úgy döntöttek, indokolt a tanár kivégzése. Az ítélet találkozott a kínai közösségi médiában a tanár ellen fellángoló gyűlölettel is, többen követelték a halálos ítéletet. A helyi újságok illusztrációin a tanár kisgyerekeket elragadó farkasként jelent meg. (BBC)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.