Blatter szerint színtisztán sportpolitika, ami a FIFA körül zajlik

sport
2015 május 30., 11:42
comments 33

Egy nappal az újraválasztása után adott interjút Joseph Blatter, a FIFA elnöke a svájci RTS közszolgálati televíziónak. Blatter keményen beleállt a védekezésbe, szerinte egyértelmű, hogy valójában politikai megfontolások és sportpolitikai sérelmek állhatnak amögött, hogy az amerikaiak így és ekkor nekimentek a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek.

photo_camera Blazer, Blatter és Beckenbauer, amikor még mind haverok voltak. AFP PHOTO TORSTEN SILZ

Blatter szerint valami bűzlik akörül, hogy pont a zürichi kongresszusa és két nappal az ő esedékes újraválasztása elé időzítették hét magas rangú FIFA-tisztségviselő korrupció miatti letartóztatását. Szerinte az amerikaiak, ha tudtak korrupció ügyekről, akkor hamarabb is léphettek volna. Sőt, Blatter meglátta a háttérhatalmat is: úgy gondolja, hogy nem titok, hogy legfőbb kihívója volt a FIFA elnöki posztért a  Ali bin al-Husszein Jordánia hercege, annak a Jordániának, aminek

 "az Egyesült Államok a legfőbb szponzora."

És még azért is mentek neki, mert

"az amerikaiak voltak a 2022-es Vb esélyesei és vesztettek. Az angolok pedig a 2018-as Vb jelöltjei voltak és vesztettek, úgyhogy tényleg az angol média és az amerikai olimpiai mozgalom volt az, amelyik büntetett."

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.