Agresszív sétáló hal fenyegeti Észak-Ausztráliát

ÁLLAT
2015 június 02., 20:34
comments 186

Hat napig – sőt, sárban hibernálódva akár hat hónapig – is kibírja víz nélkül, és sós vízben is megél az az alapvetően édesvízi kúszóhal (Anabas testudineus), ami Pápua Új-Guineát és Indonéziát már lerohanta az utóbbi 30-40 évben. Ez a halfaj arról ismert, hogy mostoha körülmények között is kibírja, viszont kis mérete ellenére (legfeljebb 25 centisre nő) nagyon agresszív.

Például meg tud enni magánál sokkal nagyobb halakat azzal, hogy miután lenyelte a ragadozó, eltorlaszolja a torkát, és miután éhen halt a nagyhal, felfalja.

A nem lebecsülendő hal eredetileg India és Kínai tavaiból származik, de invazív, egyre messzebbre jut el. Ausztrál kutatók most attól tartanak, hogy hajók által beszívott vízben vagy máshogy el fog jutni Ausztráliába is, hogy hozzálásson az ottani állatvilág megtizedeléséhez. Észak-ausztráliai szigeteken már feltűnt.

Érthetőek az aggodalmak, tényleg elég félelmetes az agresszív sétáló hal:

(Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.