Gyanúsítottként hallgatták ki a román miniszterelnököt

külföld
2015 június 05., 07:00
comments 82

Gyanúsítottként hallgatta ki a korrupcióellenes ügyészség Victor Pontát. A román miniszterelnök  ügyvédje kíséretében jelent meg pénteken a korrupcióellenes ügyészség épületében.

Távozáskor megerősítette, hogy gyanúsítottként idézte be Jean Uncheselu ügyész. Ez az ügyész vezeti a bűnvádi eljárást Dan Sova szociáldemokrata szenátor, Ponta volt kampányfőnöke ügyében is.

Sovát a turceni és a rovinari hőerőművekkel 2007-ben kötött szerződések miatt  gyanúsítják hivatali visszaéléssel és jogtalan haszonszerzéssel. Abban az időszakban Victor Ponta jogászként abban az időszakban üzleti kapcsolatban állt a Sova ügyvédi irodával. Sova az előzetes letartóztatását a román szenátus korábban többszörmegakadályozta. A román miniszterelnök fél óra után szabadon távozott a DNA épületéből.

A DNA közleménye szerint Pontát

17 rendbéli okirathamisítással, folytatólagosan elkövetett adócsalásban való bűnrészességgel és pénzmosással gyanúsítják ügyvédi minőségében, miniszterelnökként pedig három rendbéli érdekkonfliktussal gyanúsítják.

(MTI/Transindex)

(Címlapkép: AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.