Jogellenesen miniszteri biztos az V. kerület alpolgármestere

POLITIKA
2015 június 05., 10:41
comments 218

Rubovszky Csillát, a Belváros alpolgármesterét március 1-én "a 80. életévüket betöltött személyek esetében a szociális alapszolgáltatások infokommunikációs fejlesztését célzó tudományos kutatás és országos modellprogram kidolgozásáért, valamint bevezetéséért felelős" (A80ÉBSZEASZAIFCTKÉOMKVBF) miniszteri biztossá nevezte ki a nemzeti fejlesztési miniszter.

Rubovszky Csilla alpolgármester és önkormányzati képviselő is.

A vonatkozó, 2011. évi CLXXXIX. törvény 36. § (1) bekezdés a) pontja alapján viszont önkormányzati képviselő nem tölthet be olyan tisztséget, amire egy kormánytag nevezi ki.

Ugyanezen törvény szerint Rubovszkynak 30 napja lett volna megszöntetni az összeférhetetlenséget, vagyis

már március 31-ig le kellett volna mondania vagy az alpolgármesterségről és képviselőségről, vagy a miniszteri biztosságról.

De nem mondott le, vagyis két hónapja fennáll az összeférhetetlenség, ami miatt most Juhász Péter, az Együtt belvárosi képviselője lemondásra szólította.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.