Már öt áldozata van a koronavírusnak Dél-Koreában

Egészségügy
2015 június 07., 06:04
comments 14

Az ötödik halálos áldozat egy 75 éves férfi. Ugyanabban a kórházban kezelték, ahol 17 embert ápolnak, köztük két kórházi dolgozót.

A vasárnap bejelentett 14 újabb fertőzésből tízet ez utóbbi kórházban regisztrálták. Korábban a kormány megnevezte azt a dél-szöuli kórházat, ahol az első koronavírusos megbetegedést megerősítették, valamint egy másik szöuli kórházat, ahol jelentős számú megbetegedést mutattak ki. A hatóságok ugyanakkor nem akarják nyilvánosságra hozni az összes, MERS-betegeket kezelő kórház listáját, mert gondokat okozhatna az egészségügyi ellátásban, ha az emberek elkerülnék a megnevezett intézményeket.

CSö Kjung Hvan miniszterelnök-helyettes kijelentette: nincs ok azt hinni, hogy a járvány jelentősen továbbterjed majd az országban.

Dél-Koreában a betegség május végén ütötte fel a fejét, vélhetően egy Szaúd-Arábiában járt férfi hurcolta be. A vírus ellen nincs védőoltás.

A járvány hatására már több mint húszezer külföldi mondta le útját a kelet-ázsiai országba. A visszaadott utazási jegyek alapján kiderült, hogy a visszakozók túlnyomó része kínai. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.