Sepp Blatter annyira tudott a tízmillió dolláros kenőpénzről, hogy személyesen tárgyalt róla a dél-afrikai elnökkel

külföld
2015 június 08., 09:54
comments 57

Sepp Blatter már 2007-ben tudta, hogy Dél-Afrika tízmillió dollár kenőpénzt fizetett a közép- és észak-amerikai labdarúgó szövetségnek azért, hogy az ő pályázatukat támogassák a világbajnokságról döntő szavazáson. Bár korábban a FIFA határozottan tagadta, hogy bárkinek tudomása lett volna erről a szövetség vezetésében, a múlt héten arról került elő bizonyíték, hogy a dél-afrikai szövetség elnöke részletesen tájékoztatta a kenőpénz átutalásáról a FIFA főtitkárát, most

egy 2007-es email került elő, amiben maga a FIFA elnöke, Sepp Blatter tárgyalt erről Dél-Afrika akkori elnökével, Thabo Mbekivel.

A FIFA most azt találta ki, hogy az időközben már lemondott Blatter ugyan tudott a korrupcióról, de ez nem jelenti azt, hogy részese is lett volna.

A botrány fejleménye még, hogy a FIFA belső vizsgálatát vezető Domenico Scala a hétvégén bejelentette, hogy ha bebizonyosodna, hogy Oroszország is vásárolt szavazatokkal nyerte el a világbajnokság rendezési jogát, még elvehetik tőle a 2018-as vébét.

Emellett a hétvégén a FIFA végrehajtó bizottságának egyik tagja, Ismail Bhamjee azt nyilatkozta, hogy a 2010-es vébé rendezéséről tartott szavazást valójában Marokkó nyerte, csak meghamisították a titkos szavazás végeredményét. (Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.