800 millióért épül tovább a stadion Pápán, miközben negyed- vagy ötödosztályú csapat lesz csak a városban

futball
2015 június 09., 12:09
comments 70

Az NBI-ből kiesett vagy kizárt csapatok közül a pápai zuhan a legnagyobbat. A Pécs, a Nyíregyháza, a Kecskemét és a Győr a harmadosztályig jut. A pápai ennél is lejjebb, a negyed- vagy az ötödosztályba.

Erről Pápa polgármestere, Áldozó Tamás beszélt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

A Pápa ügye hasonló a Győréhez, a tulajdonos itt is őrizetben van milliárdos csalás miatt. Az önkormányzat felbontotta azt a szerődést, ami alapján eddig évente nagyjából ötvenmillióval támogatta az adósságban úszó klubot. Inkább elindítanak egy új csapatot, Pápai Perutz néven. Ebből még az is lehet, hogy legalul, a hatodosztályban indulnak, bár a polgármester szerint a negyed- vagy ötödosztály a legvalószínűbb.

Már a harmadosztályban is pazar stadionok lesznek, de a pápainak aztán tényleg nem lesz párja a megyei meccseken. Mert amíg NBI-es volt a csapat, a pápai stadion is bekerült a stadionépítési programba. 800 millió forint állami támogatást kapnak az önkormányzat tulajdonában lévő stadion fejlesztésre.

A polgármesternek nincs tudomása arról, hogy a kormány a történtek után leállította volna a 800 milliós fejlesztést, amiből 50 milliót már el is költöttek a projekt előkészítésére.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.