Felmondott a texasi rendőr, aki bulizó tiniket fenyegetett fegyverrel

külföld
2015 június 10., 03:52
comments 176

Felmondott Eric Casebolt, a mckinney-i rendőrség tizedese. Ő volt az, aki a hétvégén egy 15 éves lány hátán térdelve fegyverrel fenyegetőzött, és akinek a kirúgásáért hétfőn már nyolcszázan tüntettek.

Casebolt eljárását a mckinney-i rendőrség parancsnoka, Greg Conley "védhetetlennek" nevezte kedd esti sajtótájékoztatóján.

"Ész nélkül reagált a riasztásra, és a felvételek alapján ész nélkül viselkedett az egész incidens alatt. 12 rendőröm reagált a riasztásra, közülük 11 szabályosan, a kiképzésen tanultak szerint járt el" - mondta Greg Conley rendőrfőnök.

Casebolt és a többi rendőr pénteken vonult ki egy elfajult medencés buli helyszínére. Casebolt indokolatlanul erőszakosan lépett fel, az esetről készült videón látszik, ahogy a földre kényszeríti a 15 éves Dajerria Bectont, akit aztán a térdével szegez a földhöz.

Aztán fegyvert ránt, amit a többi bulizóra szegez, akiket még meg is kerget, mielőtt társai megfékezhetnék.

Mindeközben Casebolt folyamatosan káromkodott is.

"A szabályzatunk, a kiképzésünk, a gyakorlatunk nem támasztja alá fellépését" - mondta Conley rendőrfőnök.

Casebolt, mielőtt rendőrnek állt volna, tíz évig a haditengerészetnél szolgált, ebből három évig a katonai rendészetnél. Másodállásban önvédelmi oktató volt, de munkáltatója, az Executive Self-Defense & Fitness Training időközben minden rá vonatkozó utalást törölt a honlapjáról.

Azt amúgy, hogy mi történt a rendőrök érkezése előtt, még mindig vizsgálják. Harminc perccel a rendőrök érkezése előtt egy helyi lakos összeverekedett az egyik bulizóval - a bulizó később azt írta a neten, hogy a szomszéd rasszista szitkokat szórt rá. (Via Fox News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.